A világ védikus megközelítésben

Nidhyāna Surya-Devī

AZ ELME EREJE

Swami Shankaratilaka írása

2020. június 28. - Nidhyana Surya Devi

Az igazság bennünk van, az egyetlen dolog, amit tennetek kell, hogy észreveszitek, hogy bennünk van. Meg kell tanulnunk irányítani az energiákat, hogy képesek legyünk irányítani az elménket. Az elme a test. Ha megfékezed az elmédet, akkor ésszerű, hogy a testet megerősítsük és tanítsuk. Aktiválni akarjuk önmagunk legbelsőbb magját, igaz önvalónkat, mert szükségünk van az elménk erejére, arra, hogy erőt nyerjünk belőle. Ha puhány az elménk, szüksége van egy fajta erő; a riddhi fejlesztésére, mely az elme ereje. Például, ha az alvás, vagy az étvágy dominánsan eluralkodik rajtunk, vagy netán a szervezetünk beteg… olyankor erőt kell adnunk neki. Sok olyan állapot, melyben szenvedünk, az elménkből fakad. Ezért elengedhetetlen, hogy fejlesszük az energiáinkat.

A hatha vidya tudománya a jóga. A testben lévő erő nélkül nem tudod kontrollálni az elmét. A fizikális jógát nevezik hatha jógának, minden más az csak tornagyakorlat. Kundalini Jóga ugyanaz, mint a Hatha Jóga, csak a mantrák is részt vesznek a csakrák felébredésének elérésében.

OM TAT SAT ITI

A bejegyzés trackback címe:

https://nidhyana-surya-devi.blog.hu/api/trackback/id/tr5515972840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása