A világ védikus megközelítésben

Nidhyāna Surya-Devī

Vyayam Jóga Terápia Tanfolyam

2023. július 13. - Nidhyana Surya Devi
277357216_10159506126151117_6463858780163300342_n_1.jpg

Sok szeretettel várunk 5 alkalmas fizikális-mentális egészségmegőrző, gyógyulást elősegítő vyayam jóga terápia tanfolyamunkra! A foglalkozások másfél órásak. Aki nem tud minden alkalommal részt venni, nyugodtan jöjjön el egy-egy alkalommal, amikor tud, mert abból is rengeteget lehet tanulni. De aki mind az 5 alkalmon részt vesz, annak Oklevelet fogunk adni a tanfolyam végén és egy kis ajándékkal is meg fogjuk lepni! A Vyayam mindenkié, bárki gyakorolhatja, minden korosztály számára jótékony hatású!
Az órákat a a Vedic Foundation of the Himalayas szerzetesei és bhaktái tartják.
Az 5 alkalom időpontjai:
2023. július 22. szombat 17:00
2023.augusztus 5. szombat 17:00
2023.augusztus 19. szombat 17:00
2023. szeptember 2. szombat 17:00
2023. szeptember 16. szombat 17:00
Az óra elméleti részében:
1.) Megismerjük a Vyayam eredetét, történetét, a spirituális és misztikus aspektusát valamint a tudományos alapokon nyugvó terapeutikus jótékony hatásait.
2.) Elsajátítjuk azokat a mindennapi gyakorlatokat, melyek segítenek a lelki egyensúly megtalálásában.
3.) Megtanuljuk a legfontosabb légzőgyakorlatok alkalmazását, és megismerjük azok egészségügyi hatásait.
4.) Meditációs technikákat sajátítunk el, és megismerjük azok egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
5.) Önismereti technikákat tanulunk, amik erősítik a bizalmat és szeretetet bennük, javítják az önmagunkkal és a környezetünkben élőkkel a kapcsolatot.
Együtt tanulunk, gyakorlunk, meditálunk, lélegzünk, mozgunk, fejlődünk, gyógyulunk. Segítő, támogató közösséget alkotunk!
Itt meg tudsz nézni egy rövid videót a vyayam jógáról: https://fb.watch/lKMbnWK4-f/

Árak:
A foglalkozás ára alkalmanként: 3000 Ft
Az 5 foglalkozás ára egyben kifizetve kedvezményesen: 12.500 Ft
Fizetés a helyszínen az órák előtt.
A foglalkozás helyszíne:
Temple.hu Interkulturális Önfejlesztő tér
1111 Budapest, Bercsényi utca 5.
www.temple.hu
(megközelítés: 4-es metróval, vagy 7-es,33-as, 214-es, 240-es...stb.. buszokkal, illetve 61-es, 59-es, 4-es, 6-os villamosokkal a Móricz Zsigmond körtérig, onnan pedig pár perc séta, vagy a Gárdonyi térig 47-48-49-18-41-56-os villamosokkal és onnan pár méter gyalog)
Mi a Vyayam Jóga?

A Vyayam szó jelentése; " a belső légzés megszelidítése". A Vyayam Jóga a legősibb egészségmegőrző, gyógyulást elősegítő tudomány, a tudatosság és a fizikai-mentális-lelki egészség művészete. Dél-Indiából származik, de a mai jógaiskolák többsége számára ismeretlen titkos tanításokat tartalmaz, mely szigorúan a tiszta tanítványi láncolaton keresztül sajátítható el, a mester közvetlen tanítványaként a tanításokat életvitelszerűen gyakorló bhakták által. Az eredete a Védikus hadtudomány, ami Dhanur Vidya-ként (íjászatként) ismert. A Vyayamban nagy hangsúlyt fektettek a shakti vikasakasra, gyakorlatokra, ami fejleszti a fizikális, izomerőt, valamint az energia vezetését a test minden pontjára és azon kívülre.
A Vyayam jóga egyik legnagyobb kortárs mestere a nagytiszteletű Swami Shankaratilaka, aki elsőként honosította meg ezt az ősi dél-indiai gyakorlatot a nyugati országokban. Swami Shankaratilakának több, mint 40 év tapasztalata van a vyayam jóga gyakorlása és tanítása területén. Mesterei Swami Tilak és Dhirendra Brahmachari voltak. Utóbbi többek között Indira Ghandi, India volt miniszterelnökének is mestere volt.
A vyayam jótékony és életmentő hatását a mester, gyógyíthatatlan maláriából való felépülése bizonyította, ami után elhatározta, hogy továbbadja ezt a tudást. Olyan iskolát hozott létre, amely az ősi és autentikus tudást hitelesen képes közvetíteni a mai ember számára is. Több tanítványa gyógyult meg a vyayam jóga segítségével súlyos betegségekből, és épült fel lelki traumákból.
Iskolája, a Vedic Foundation of the Himalayas jelenleg Indiában, Spanyolországban, Magyarországon és Új-Zélandon van jelen.

Magyarországon a vyayam órákat, a Vedic Foundation of the Himalayas szerzetesei vezetik, akik a mester közvetlen tanítványai. Több évtizedes gyakorlásuk és tapasztalatuk révén olyan mély és sokrétű tudást adnak át, amely a mai rohanó környezetünkben még a jóga területén is igazán ritka kincsnek számít.
A légzés, a mozdulatok és az elme összehangolásával meditatív állapotot hozunk létre a gyakorlatok során, és a finom energia megtisztulásával és akadálymentes áramlásával feloldjuk a bennünk lévő blokkokat az energiacsatornákban (nádikban), melynek hatására nagy dózisú életenergia kezd akadály nélkül áramolni a testünkben, és a tökéletes "flow" állapotába kerülünk, intenzív boldogságot, harmóniát és kirobbanó vitalitást élünk meg. A Vyayammal megtanuljuk hogyan kontrolláljuk a légzésünket s ezáltal az elménk és az érzelmeink mozgását.
Vyayam óra egy különleges élmény a gyakorló számára, nagy felfedezés. A gyakorlás során különféle körkörös, harmonikus, légiesen áramló mozdulatokat végzünk, amik erővel telítettek, jótékony hatással bírnak a fizikális, mentális és spirituális egészségünkre. Az óra ritmusa, intenzitása lehet alacsony, közepes vagy magas attól függően, hogy mennyire felkészültek és mire képesek a gyakorlók legyen szó fiatalokról vagy idősebbekről.
A folyamatos gyakorlás hajlékonysággal, erővel, életerővel és kifinomultsággal ajándékoz meg bennünket. A Vyayam kiemelten terapeutikus hatású és bőségesen biztosítja számunkra mindazt az energiát, amire szükségünk van az életfunkciók ellátásához.

Ez egy mozgásos meditáció, ami felkészíti a testet, az elmét és a légzésünket a nyugodt és mély meditációra, ami az elme csendjéhez vezet.
121535475_681786335764557_5840676457392952816_n.jpg
Mik a Vyayam gyakorlás előnyei?
– A Vyayam tanítvány energikus, lelkes, nagy életerővel bír és mentálisan kiegyensúlyozott. A teste, legyen vastagabb vagy vékonyabb, egészséges megjelenésű, erős.
– A Vyayam tanítvány tökéletesen tud összpontosítani, koncentrálni, memóriája éles, kiemelkedően kreatív.
– A mozdulataink, testtartásunk és a gesztusaink megváltoznak. A Vyayam által tudatában vagyunk a fizikális, mentális és energetikai változásainknak, amiket helyes hozzáállással és a szükségleteinknek megfelelően kezelünk.
– Harmóniába hozza a testet az elmével, erősíti az izmokat, ínakat. A gerincet felszabadítja a szükségtelen feszültségektől, így a hát rugalmassá válik. Fellazítja az ízületeket, megakadályozza az ízületi gyulladást, a degeneratív ízületi betegségeket és csontritkulást. Élettel telíti meg a gerincoszlopot, a testszöveteket és a belső szerveket azáltal, hogy nagyobb mennyiségű oxigént juttat a sejtekbe.
– A Vyayam tanítvány bizalma fejlett és egy nagyon összetartó, támogató, szerető, segítő közösség tagja.
A vyayam jóga egy tudományos folyamat, egy olyan képesség elsajátítására, aminek segítségével el tudjuk távolítani az életünkből mindazt, amire nincs szükségünk, vagy ami akadályoz minket az egészséges, harmonikus, boldog élet elérésében. Ezzel a képességgel egyensúlyt, harmóniát és rendet tudunk teremteni a testben, az elmében és a lélekben. A légzés irányításának köszönhetően a test egészségessé, az elme pedig nyugodttá válik, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megismerjük igaz önvalónkat és visszataláljunk ahhoz az egyensúlyhoz és békéhez, mely minden tettünkön, célunkon és ragaszkodásunkon túl, mindig bennünk van.
65601954_2298105303615239_4528503922221907968_n.jpg
„…Segítő kezet nyújt felénk a Vyayam Jóga, ragadjuk hát meg azt minden erőnkkel.”
Az energia amely a gondolatokat mozgatja, ugyanaz az energia mely a fizikai funkciókért is felelős. Így tehát amikor a testünket mozgatjuk, azzal mobilizáljuk és megújítjuk az energiát, ami közvetlenül befolyásolja a gondolataink minőségét. Ily módon a légző gyakorlatok és a vyayam jóga gyakorlása két nagyszerű és erőteljes eszköz nem csak a fizikális, de a mentális és lelki problémák kezelésére is.
Várunk benneteket nagyon!
Gyertek, nagyon jó lesz! ❤
További kérdésekkel ezeken a telefonszámokon érdeklődhetsz: 0670-320-39-13, 0670 779 2135

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nidhyana-surya-devi.blog.hu/api/trackback/id/tr2718165872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása