A világ védikus megközelítésben

Nidhyāna Surya-Devī

A DHARMA AZ VÉDA: JÓGA, TANTRA és VÉDANTA

Swami Shankaratilaka írása

2020. június 29. - Nidhyana Surya Devi

A Maha Vakyam nagy életbölcsességei nagyon mélyek, nagyon erőteljesek, melyeket a Rishik örökítettek át nekünk, s melyeken a Védanta tanításai alapulnak. A Rishik voltak az elsők, akiknek volt Apta Vakyam-juk. A Védantát csak egy Mester által tanulhatjuk meg, és ha az Adhikari felkészült rá, akkor az elméje megváltozik, kicserélődik és a Mester átadja neki a Shaktit és a mások tanítására való képességet. Ezért, mikor a megvilágosodott néz, átlát a felszínen. A megvilágosodás folyamata a Védanta szerint történik és Nidhi Dhyasa a neve.

A jógában a meditációt dhyānam-nak vagy Isvarapranidanam-nak nevezik.

A tantrában a meditációt Upaya-nak hívjuk.

Ezek többféle meditációs technikát takarnak, melyek a három nagy ösvényhez tartoznak, melyek a Dharma tanait, bölcsességeit tanítják. A Tantra a jóga csúcsának elérése. A Tantra összekapcsolódik a jógával, a jóga pedig összefonódik a Védantával.

A jóga gyakorlója megtanulja Mesterétől a különböző mantrákat. A jóga gyakorló egyéni tanulás és meditáció által fejlődik. A tanulmányai és a meditáció felkészítik őt a Védanta tanainak az elsajátítására, mely által megvilágosodik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://nidhyana-surya-devi.blog.hu/api/trackback/id/tr9015973882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása