A világ védikus megközelítésben

Nidhyāna Surya-Devī

A LEGFELSŐBB TUDÁS. A TISZTÁNLÁTÁS JÓGÁJA 19

Swami Shankaratilaka írása

2020. június 26. - Nidhyana Surya Devi

Ha valaki nem kontrollálja az érzékszerveit, vagy az érzelmeit, elveszti a koncentrációját, például egy beszélgetés közben, és ez nem azt jelenti, hogy a beszélgetés unalmas, vagy más az érdeklődési köre, hanem felmerül a probléma, hogy valami eltéríti és irányítja az energiáit, a gondolatait, tamo guna, tehát egy negatív erő, mely elszívja az energiát az elméjéből.

Ez az egyén mikor konfliktusba keveredne, hisztérikusan reagálna, mert a mentális energiája kontrolljának a hiánya miatt nem tudja mit cselekszik, és olyanra készteti egy rossz pillanatban, ahogy nem szabadna cselekednie. A mentális mozgás minden esetben azonos.

Ezért, mi jógik, trenírozzuk magunkat az apró részletekkel kapcsolatban arra az időre, amikor majd nagyszerű hősies, emberfeletti tetteket kell végrehajtanunk. Az életünk telis-tele van apró dolgokkal, és ha azokat sem helyesen csináljuk, hogyan fogunk gondolkodni, hogy a nagyokat jól csináljuk? Apró, valóságos, mindennapi helyzeteken gyakorolunk. Mikor eszünk, eszünk. Mikor alszunk, alszunk. Minden pillanatban arra koncentrálunk és azt tesszük, amit tennünk kell. Ez a bölcsesség megnyilvánulása.

A bejegyzés trackback címe:

https://nidhyana-surya-devi.blog.hu/api/trackback/id/tr5815970256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása