A világ védikus megközelítésben

Nidhyāna Surya-Devī

Gyógyító és csodatévő mantra

2020. június 30. - Nidhyana Surya Devi

Mester-tanítvány láncolatunk, Guruparamparánk utolsó három nagy Guruja (mestere), Baba Bajaranga Das után Shrî Swami Tilak Paramahamsa volt, jelenleg pedig Shrî Swami ShankaratilakânandaA Parampara azoknak a mestereknek és tanítványoknak a láncolata, akik a Védákat azonos metódus alapján tanítják. A hagyomány szerint Síva volt az első Guru, ő az Ádi Guru, aki a Rishik tudatának legmélyén jelent meg, mint a legfelsőbb valóság, mely az anyagi és transzcendentális világot egyaránt áthatja. Ezt a tudást tanításokon és beavatásokon keresztül továbbadták tanítványaiknak, meggyökereztetve elméjükben a misztikus Guru princípiumot. Innentől a mester - tanítvány viszony tartotta életben ezt a tudást, amit annak ellenére, hogy szájhagyomány útján öröklődött, majd írásban is rögzítettek, valójában egy olyan ember társaságában érthető csak meg, aki már megtapasztalta azt, az érzékszerveken és az intellektuson túl. Iskolánk, a Vaidika Vidjálája Srí Ádi Sankarácsárja által alapított Szaraszvatí rend mester-tanítvány láncolatához tartozik. 

Baba Bajaranga Das, vagyis Babaji ahogyan szerettei hívták Parivrajaka volt, védikus vándor-szerzetes, aki a világot járva tiszta spirituális tanokat, a létezés metafizikáját, alapvető etikai és erkölcsi tanokat tanított, amik egy vallásos társadalom alapjait képezik. Nevének recitálásához számtalan csodálatos történet fűződik. Gyógyító és csodatévő mantraként tartják számon. Azt mondják, aki Baba Bajaranga Das nevét recitálja, azt a baj elkerüli és védettséget élvez a Guru Shakti (a Guru ereje) által. Azt Babaji védelmezni fogja és megóvja minden rossztól. A nevét recitálók között számos csodáról számolnak be a hívei, volt aki súlyos betegségéből gyógyult fel, volt aki súlyos autóbalesetet szenvedett, de csodával határos módon egy karcolás nélkül megúszta. Ez a mantra a legendák szerint védőpajzsként von körénk burkot, mintha Babaji védőszárnyai ölelnének át bennünket. 

A mantra szövege:

OM | SHRÍ-SAD-GURAVÉ | BAJARANGA- DASAYA | NAMAHÁ

 

Itt tudod meghallgatni:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nidhyana-surya-devi.blog.hu/api/trackback/id/tr7115974072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása