A világ védikus megközelítésben

Nidhyāna Surya-Devī

Swami Shankaratilaka Tanításai 3.

2018. szeptember 12. - Nidhyana Surya Devi

mala-main.jpgMALA = a védikusok rózsafüzére

Ez az, ami eltávolítja a Mala-t = a tisztátalanságokat az Anahata csakrából (szívcsakrából)

Mala = az a tisztátalanság, ami pszichés tevékenységeinkből kerekedik ki hosszú életek során, így a karmánkban folyamatosan pszichés aktivitás van jelen

108 egységből áll, azaz 108 szemből / golyócskából, amiket MATRA-knak hívnak

Matra = időt, egységet is jelent, tehát nem fizikális egységre, hanem időegységre utal

  • minden egyes matra-ra egy mantrát számolunk
  • különféle anyagokból készülhet. pl. Tulasi fából, ami egy szent fabokor és gyógyszerként vagy vallási célokra is használjuk.
  • Rudraksha magból is lehet. Elaeocarpup gantrius örökzöld gyümölcséből.
  • Kristályból is készülhet = SPATIKA (tantracsara gyakorlatokra, vamacsara és dakshina tantrában használjuk, amelynek nem része a szexuális aktivitás, jobb csara)
  • szantál fából is lehet
  • ortodox malákból ez a négy fajta létezik, fekete tantrában emberi csontokat is használnak, mérgező magvakat, meg jáde köveket (ezt a balkezes tantrában használják a védikusok: vamacsara tantrában, ami használja a szexuális aktivitást, mint a gyakorlat részét.)
  • rudraksa és kristály maláknál a tantrikus hagyományok részei vagyunk
  • Dévi istennő-mantrákhoz kristály malát, Shakta-Shiva-mantrákhoz rudraksha malát használunk, Tulasi fából készültet Visnuval azonosítják. Kristály malához a Shakti tantra tartozik.
  • Lehet több féle matránk , különböző mantrákkal. Minden matrához más mantránk lehet
  • Mindig kell egy malát viselni. Nem dísz! A beavatásunk és lelkünk egy része. Kis lelkünké, ami a jógánkkal együtt nő. Mintha saját gyerekünk lenne, nem felejtjük el. Nem hagyhatod ott bárhol. A vett malák csak gyakorló nyakláncok. Több, mint jógikus természetünk szimbóluma. Ha nincs malád, nem vagy jógi.
  • Ha jógik között vagyunk, a pólónkon kívül kell hordjuk, hogy megosszuk a spirituális áldást. Bal kézen hordjuk, hogy megvédjen. Lábon sose. Pszichikusan tisztának kell lenni, mások beszennyezhetik tekintetükkel. Földet, lábat nem érinthet. Mutatóujjat nem használjuk imádkozás közben. De máskor sem érintheti.

Koronája a SZUMERU, ahol sokszor van még egy extra mantra, de mi nem számolunk ott mantrát. A Szumerunak lefele kell néznie. Alul kell legyen a nyakunkban. Kiegyenlít, védelmez. Azt mutatja honnan indulunk és hova érkezünk.

- Ez egy energiakör a nyakunkban. Megtartjuk a mantra erejét, amit mondunk bele. Minél többet mantrázunk vele, annál erősebb.

-1 mantra = 1 matra

- Senki nem érintheti meg, csak a mestered aki a Shaktival kapcsolatban áll. Meg kell tisztítani, ha valaki megérinti. Egy pap tudja megtisztítani, aki tudja a tisztító mantrákat. Vízbe kell rakni. Jobb kéz 3. ujját vízbe tenni, recitálni a mantrát 108-szor és 108-szor a Gurud nevét. De paphoz is el kell vinni évente 1x. Megtisztítani és feltölteni energiával.

- Szumeru a tengely. A fordított hegyeket is jelképezi, ha feljutunk rá, akkor az égbe jutunk. Ez nem külső hegy, hanem belső hegy. Ezért a gerincoszlopunkat is Merudondának hívjuk. Ez olyan, mint egy bot, ami a tengelyt is képezi. Van ezen egy cérnából kialakult rész, aminek a neve szutra.

MATRA+ SZUMERU+ SZUTRA

Tantrában a mantrák megnyitják a csakrákat. Tantra alapja mantra.

A mantra az, ami kitágítja és fölszabadítja az elmét.

A mantrák többnyire az anahat csakrát nyitják meg – ez az ahol a pszicho biológikus energiák lakoznak, ahol a magasabb érzelmek nyilvánulnak meg, mint például az együttérzés.

A mestereket azért ábrázolják egy megnyílt lótusszal, mert az együttérző szívük megnyílik.

A misztikus szívet Anahatának hívjuk- ez középen van, ahol a csecsemő mirigy. Ha egoisták, zártak, önzőek az érzéseink, és félelemmel vagyunk tele, azt a csecsemő mirigyünkben tároljuk. Ezek azt okozzák, hogy összezáródnak a bordák, mellkasunk összeszűkül, asztmások leszünk, hátunk púpos lesz, vállainkban fájdalom keletkezik, ami depresszióhoz vezet, hisztériához és félelemhez. Anahata csakra az, amin a 108 nádi keresztülfut és eljut az egész testbe.  Minden matra egy ilyen nádinak felel meg. Azért van a nyakunkban, hogy hasson az Anahata csakrára.

A negatív dolgok elpusztítják az immunrendszerünket. Nyirokrákhoz vezet. Olyan rák, ami a megbánással kapcsolható össze, mirigyekben, vaginában található. Minden csakra kapcsolatban van egy miriggyel.

Az igazi tantra a Himalájából származik. A Himalája Tradíció része vagyunk.

Devi = Istenek társnője

 Visnu feladata, hogy a Dharmát fenntartsa. Potenciát adjon a spirituális tudatosságnak. A spiritualizmust Visnuval azonosítjuk. Ahhoz, hogy megtisztítsuk gondolatainkat, Visnura van szükségünk.

Joga = Shiva -  egyik neve, mert ő az aki a jógát magáénak tudja.

  • A vaisnava jógik Shivát csodálták. Bajaranga Das vaisnava volt. Shivát idézte a jógához. Shivához tartozó szadhanát végzett.
  • Az ortodox beavatáson Shiva mantrát kapnak
  • Szannyaszik és szerzetesek rudraksa mantrát viselnek.

szvami = jelentése mester szerzetes

Rudraksa – mag egy erős ellenálló fából, rezgése, vibrációja távol tartja a bogarakat, megvéd az ördögi hatásoktól, a spirituális elmét magához hívja, mint semmi mást a Földön, aranyárba mérik Indiában, jógik és ortodox szerzetesek szimbóluma

Shakti = Erőt jelent. Energia.

Ha szex van, akkor két ember pozitív-negatív energiái felerősödnek. Ne maszturbálj és ne szexelj a maláddal! Amikor aktus van, akkor damasztikus, radzsasztikus, szattvikus energiák érvényesülnek.

Nem megyünk wc-re a malánkkal! Alsó csakrák aktiválódnak ott. Rakd a RUHÁDON BELÜLRE Wc közben és utána otthon tisztítsd meg.

Ne aludj a malával! Egy zsákba kell tenni oltárra, vagy szép helyre.

Rakd egy fára és hagyd ott, vagy méltóságteljes helyen, vagy ajánld fel a folyónak. Ne dobd szemétbe! Ne hagyd sehol! 3 testeddel van kapcsolatban, tisztelni kell azt. Szent eszköz, ne úgy használd, mint egy játékszert.

Kis, megszenteletlen malákat lehet használni elménk fölszabadítására, hogy mantrával foglalkozzon. Segít az idegességben, megérintheted a mutató ujjaddal, hordhatod mindenhol, ez kisebb kb. 20 szemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://nidhyana-surya-devi.blog.hu/api/trackback/id/tr1514235577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása