A világ védikus megközelítésben

Nidhyāna Surya-Devī

A hatodik és hetedik nap

2018. november 12. - Nidhyana Surya Devi

ash1.jpgCsak a természet édesbús zengő kórusa játszik hetykén Andante. Csak a szél süvítése, fütyülve fújja el a múltat, megfagyok. Csak a tűz ropogása, pattogva emészti fel a jelent, elégek. Csak a víz csobogása, zubogva mossa el a jövőt, megpihenek.

ash2.jpgEgy olyan helyen voltam az elmúlt napokban, ahol csend van, béke, nyugalom, ahol minden reggel jógáznak, meditálnak és légzőgyakorlatokat végeznek, ahol közösen főznek, közösen esznek, ahol mindenki vegetáriánus, ahol mindenki egészségesen étkezik és létezik, ahol mindenki reggel elkortyolgat egy liter citromos vizet, ahol heti egyszer szent fürdőt vesznek a Dunában, ahol mindent a jóság jegyében tesznek, ahol a cél egymás segítése és nem az egymáson való hatalmaskodás. Ahol egymást segítve építik közösségüket, ahol napi háromszor rövid imával hálálják meg létezésüket, ahol sose kapkodnak, sose emelik fel a hangjukat, sose bántanak, ahol szeretettel fogadnak mindenkit, ahol szeretet vezérli a szavakat, a gondolatokat, a tetteket, ahol bíznak benned és támogatnak. Ahol hisznek benne, hogy szerethető vagy, ahol megölelnek, ha magányosnak tűnsz és segítenek felállni, ha elfáradsz. Ahol minden nap megkérdezik hogy vagy, ahol figyelnek rád és örülnek, hogy létezel.  

ash4.jpgAhol elcsendesedik a belső, ahol árnyékoddal szembe nézel, s meglátod koldus szegény önvalódat, akit szeretet helyett pénzzel és vagyontárgyakkal próbálsz megetetni nap mint nap, hol lehullik a fátyol önmagad jól kitalált képmásáról, hol meggyónhatod vétkedet, hogy elhanyagoltad a legfőbb adományokat, mit a Jóisten adott neked, a testedet, amiben élsz, és a lelked, mit belédsóhajtott, ahol felismered hétköznapi küzdelmeid hiábavalóságát, s a tévutat mely követésével a társadalomba elvegyülni kívánsz, de csak az idődet rabolod el az életedtől. 

ash6.jpgHol eggyé válhatsz a természettel, a hangokkal, hol énekelhetsz s táncolhatsz kedvedre. Hol megérted mi a lélek szabadsága és mi az igaz kötelességed és mi a felelősséged ezen a világon.

Ez a hely Leányfalun belül egy kis indiai Ashram. Kívánom mindenkinek, hogy egyszer eltölthessen ott pár napot. Bár csak egy sima jóga órára is érdemes kimenni.  Ez az a hely ahol az egészség megőrzése (amit szellemileg, lelkileg és fizikálisan is érts) nem csak egy egyhavi kihívás, hanem életforma. 

Akit érdekel itt tud érdeklődni: hungarysangha.vfs@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://nidhyana-surya-devi.blog.hu/api/trackback/id/tr6214368701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása